Avantajele si dezavantajele site-urilor adaptive

Avantajele si dezavantajele site-urilor adaptive

Avantajele si dezavantajele site-urilor adaptive

Creșterea popularităţii a dispozitivelor mobile duce la dezvoltatea tehnologii adaptive şi web designerii companiei “WebStyle” trebuie să adapteze site-urile la noi rezoluţii. Utilizarea tehnologiei adaptive în  cadrul companiei pentru crearea site-urilor, trebuie sa garanteze afișarea corectă a conţinutului site-ului pe toate dispozitivele, cum ar fi calculatoarele desktop obișnuite și pe dispozitive mobile (smartphone-uri, tablete). Design-ul adaptiv, cel mai des folosit la elaborarea landing page, permite adaptarea paginilor cind dimensiunea ferestrei variază dinamic.

Care sunt avantajele și dezavantajele a acestui mod special de adaptare a site-lor, pentru utilizatorii  dispozitivelor mobile?

Pro:

-Noi acest tip de design, e folosit pentru toate dispozitivele mobile fara a elabora o versiune separată a site-ului, trebuie doar să modifice site-ul existent, folosind acelaş URL, pentru a evita redirecționările inutile. În plus, utilizatorii nu trebuie să memorizeze cum se ajunge pe site-ul de pe dispozitive mobile (trebuie să specificați "m" sau "mobil»? Sau poate altceva?)

- Nu-i nevoie să fie dezvoltat de la zero o versiune separată a site-ului. Este suficient sa facem modificări la HTML si CSS. Daca realizăm proiectul Web dupa standarde, modificările snut foarte mici şi intreţinerea unui singur site va fi mai ușor decât două, fară a dezvolta zero o SEO companie separata.

Contra:

- Paginile se încărcarcă mai lent. În ciuda faptului că acoperirea 4G-Internet este în continuă creștere, încă nu toţi se folosesc de acest serviciu. În aplicarea desgnului adaptiv, mărimea paginilor rămîne aceleeși. Dacă a fost creat un site separat pentru mobil, o parte din functional obișnuit a site-ului este acelas (video, meniuri cu animație,  etc.), micşorînd greutatea site-uli si accelerarea încarcarii paginilor. Pagina de cod de compresată este un pic mai rapidă la download, dar problema rămâne în continuare.

 La moment, nu există nici o alternativă pentru utilizatori. Dacă există o versiune separată a site-ului, dar din anumite motive utilizatorului nu-i place, el poate merge întotdeauna la un domen obișnuit, există de asemenea şi situația inversa. De exemplu, aspectul adaptat a site-ului poate ascunde o parte din meniu, pe utilizatori îi poate irita acest lucru și vor merge la site-ul unui concurent.

In ciuda dezavantajelor exprimate mai sus, utilizarea proiectelor adaptive sunt foarte solicitate de clienţii si partenerii nostri. Acest concept de site-uri adaptabile pentru dispozitive mobile sunt acceptate de către motoarele de căutare, în special de către Google, ceea ce  ne uşurează promovarea proiectelor realizate.